väntar på...

Pizza!:)
mamma pratade på att hon var sugen på pizza så därför bestämde jag mig för att bjuda familjen på det. Åh nu kom den! Får blogga mer sen!

Hej sålänge.




Solsken,grillning..

fika och besök av mormor och morfar är precis vad min söndag bestått av. Ska alldeles strax ut i solen igen innan den försvinner igen och sedan blir det att städa iordning på rummet eftersom att det är visning på det imorgon igen. Sen får vi se vad som händer.

Ha en skön eftermiddag!




Grattis alla mammor!

Morsdag.
Idag ska alla mammor firas med tårta och presenter. Firas för att de hela tiden gör sitt bästa som mamma, aldrig ger upp hoppet om något. Finns där hela tiden. Jag har turen att jag och min mamma kan snacka om allt möjligt, precis allt. Så idag ska hon firas för det hitills har jag bara ett paket men det blir snart mer då jag inte hitta något fint som det stårvärldens bästa mamma på. Bara alla dessa kuddfodral och muggar som alla i hela sverige köper till sina mammor, jag vill ge något mer än bara ett kuddfodral något som hon kan bära med sig varje dag. Något som strålar och visar att hon är världens bästa mamma.
Nu måste jag börja med frukosten så jag kan börja med den goda tårtan någon gång:)

Later!




I´m not dead...

.. just not at home with my computer.
Som jag sagt flera gånger tidigare 'r det väldigt dålig uppdatering under veckorna. Fast nu har det nog varit värr än tidigare, tror jag. Men det kan bero på att jag under denna vecka satsat 100% på skolan, därför är jag nu klar! så jäkla gött. Eller ah har ju det där dumma svenska NP:et som ligger och gnager i kroppen men vad ska man göra? Det är bara att vänta in hösten så är jag får göra det och få det betyg som jag förtjänar i svenska B. Usch vill inte ens se mina betyg iår eftersom att jag för det första får ett streck eller ett IG på svenskan och så fick jag bara ett starkt G i engelska B :( usch, och jag fattar inte hur jag inte skulle kunna få jobba upp det? Svaret blev men du pratar ju väldigt bra engelska och du uttrycker dig bra så att det ska du vara mycket nöjd för det kommer du att komma långt med. Min tanke då var ja kanske jag kommer, fast jag vill ju ha ett VG i betyg, för det står ju inte på betygen att jag pratar bra och har fint uttal och en accent eller var man säger?. Synd tycker jag. 

Fast nu ska jag inte gruva ner mig mer i det eftersom att jag är så överlycklig att jag fått sommarjobb på KappAhl i sommar! längtar tills jag får komma och träffa gänget igen, fast synd är det ju att de vissa har semester... men det förtjänar dem! Ska gå kassakursen två dagar innan jag börjar. Blir två häktiksa dagar med mycket arbete för hjärnan och mitt dåliga minne.  
Sitter just nu och kolla på Eurovison song contest med mamma och pappa, som båda två ligger och halvsover. Kollar även runt på lite kläder på internet. Är sugen på att bara shoppa loss men samtidigt blir jag lite halv snål då jag ska klara mig på ca 5000 kr när alla pengar kommit in den sista juni som jag då ska klara mig på tills jag får min lön i augusit och även sen i september. Vilket känns väldigt skönt. Dessutom åker jag snart iväg till Örebro och Emax, längtar! Hoppas det blir som jag förväntat mig.
Men nu ska jag kolla vidare på kläder och sen blir det nog sängen snart är trött efter veckans slit med skolan.

Ha en skön kväll!


Må bästa sångare/band vinna!


p.s. lite extra håller jag tummarna på Turkiet och Manga och även Ukraina med Alyosha.




Kan inte sova:(

Ligger med datorn i knät just nu, kan inte sova för min dumma huvudvärk. Inte blir det väll egentligen bättre av att jag sitter vid datorn, men ändå.. har jag något att göra iaf. Vet inte vad jag ska göra, syster som varit borta hela dagen på Tom Tits i Stockholm ligger och sover av utmattning nu så henne kan man inte prata med eller försöka få att göra med huvudmassage saken:( mamma sover inte hemma idag så henne kan jag inte heller be. Pappa är det inte ens någon idé att fråga dels för att han inte skulle göra det och för att han just nu sitter och kollar hockey. Så det får vänta tills imorn då det blir fredagsmys vid tvn eftersom mamma är borta på firma fest blir det bara jag, pappa, Mi och Zäta hemma (haha bara en person som fattas men ändå..xd) så det blir bäl att vi kollar film eller nått. Kanske åker inlines om vädret tillåter, fast jag får cykla då:( för min tå är paj nu.. så nu måste jag ta det lugnt och inte belasta för mycket.. DUMMA MIKKIZ VARDAGSRUMSTRÖSKEL!! jag ska såga sönder dig när vi ses nästa vecka!! MOHAHA
såå evil jag är då, thihi.
Nej men nu borde jag verkligen försöka sova, klockan är faktiskt snart 22.00 och jag ska upp till skolan imorn..

Så ännu en gång säger jag godnatt!

p.s. de där texten som jag tänkt skriva idag får vänta tills jag orkar sitta och skriva så mycket, just nu har jag inte tid då jag har jättemycket skolarbete som fixas, så får ta mig an det innan jag gör något större satsning på ett inlägg i bloggen.
sov sött.




Usch för...

.. Regn och Rusk!
Dagen idag har varit otroligt varm. Höll på och dö i skolan, tror ärligt talat inte att vi har någon fungerande airkondition. Vilket resulterar i att jag blir trött och får huvudvärk, så därför kommer jag slänga in ett snabbt inlägg nu och sedan får det bli kvällen.
Stannade kvar extra idag i skolan också för att få den där debatt grejen klar, satt i 3,5h extra innan läraren kom och hade den med oss. Det var segt men vi underhöll oss, var jag, Victor, Linn och Igor som var kvar, så vi underhöll oss med hänga gubbe och något rebus. Sen blev det lite plugg också i andra ämnen men annars var det mest prat.

Dagens Outfit.

(tog ett snabbt kort imorse innan jag gick iväg till bussen.)


Mina älskade skor! love them a lot!


Victor leker vid tavlan, gick sådär när han skulle kasta pennan för att göra pricken över i:et.



Tror ni det regnade eller? jo mina skor druknade i en vattenpöl utanför Willys när vi skulle in och handla familjens favorit béarneaise sås (Stavninging?:s) Stackars dom.

Nej nu har det snart tagit mig 30 min att fixa detta.. msn tar upp tiden typxd menmen innan jag kommer härifrån så är det väl dags för sängen iaf.

Ha en trevlig kväll alla!




Jaha och vart är...

... Solen?
Här har jag fixat mig fin, eller ah försökt iaf att fixa mig lite sommrigt fin men ändå hållt lite klass på det. Så försvinner solen bara iväg? vad är det för sätt då? att först väcka mig av allt ljus 20 över 6, för att sedan bara försvinna till halv 8 då jag är klar? vilken dålig stil tycker jag.

Fast livet går ju vidare mina kära vänner. Blev inte att jag skrev ett godnatt inlägg igår då jag blev så trött efter att mamma och jag satte oss och kollade på I Taket Lyser Stjärnorna, Jag grinar lika mycket varje gång. Usch, jag är alldeles för känslosam när det gäller sådana filmer. Men sen blev det marsch i säng.
Nu sitter jag här vid skoldatorn halvt nerpackad i väskan och ska snart göra mig klar för att åka till skolan. SKrek nyss på broder att han ska gå upp men han är tydligen "sjuk" idag. Skolkare.
Fick jag en idé om at skriva om skolan.. hmm, fast det får vi ta i eftermiddag för nu är det bråttom att hinna fixa det sista innan jag måste gå till bussen.

Hade bäst!


p.s. glömde skriva godmorgon i hela detta inlägg så jag säger det nu.. Godmorgon!




Nu känner jag mig..

... Fräsch och som en normal människa igen. Har vart ute med familjen på inlines tur, 7km blev det sammanlagt. Jisses mina fötter värker om min tå är större än störst nu! Pappa och dom bara skrattade åt mig när de såg den. Ser ut som en blå köttbulls tå. heh.
Jag klarade mig nästan genom filmen btw! Har kanske 20 min kvar eller nått som jag ska kolla på nu innan jag går och lägger mig:)

Känner mig så fresch nu efter att först svettats som en gris för att sedan gå in i en sval dusch och skrubba med body scrub och sedan mjukgörande lotion på det. Sedan tog jag mig an mina eyebrowns också. Behövdes efter att mormors dåliga nopprare gjort ett tappert försök till att få bort stråna med mina tjocka rötter.

Men känner inte ni också så att efter att ni tränat hårt och sedan fått gått in i duschen och duscha av er allt och känna hur bennen/armar/magen eller vad ni nu tränat fortsätter att arbeta efter att ni slutat tränat att kroppen känns mycket fräschare och du känner dig som en helt ny person!? För det gör jag och varje gång jag gjort någon form av träning så säger jag att jag ska sluta med onyttigheterna, men blir aldrig så och dessutom skulle inte min kropp lida av lite extra fett så det gör inget.
Nej nu blir det sätta på filmen och ta mig ett glas kall saft.

Ha en skön kväll!




Filmtajm!

Nu blir det att kolla 3-timmars filmen plus att äta varma mackor! :)
Hoppas den är bra nu så att jag orkar mig igenom hela...
Ha en solig eftermiddag!:)




Tummen upp..

.. för lilla mig, för jag har nu lugnat ner mig efter den tidigare incidenten idag och faktiskt gjort mycket plugg ändå. Är snart klar med Arkeologi frågorna och efter det blir det att kolla på en film som tillhör min presentation om Vilhelm Moberg, den är 3 timmar lång?!:O jisses.. får se om jag orkar hela på en gång eller om jag tar en paus :)

Men jag får fortsätta att försöka se ljuset i tunneln.. snart är det slut med skolan för denna termin och nästa år är mitt sista år vid skolbänken på gymnasiet. Är redan pirrig nu inför den stora dagen.
Fast nu har jag inte mer tid att tänka på det.
 Ha en skön förmiddag alla ni elever som sitter i skolan, tänk på att nu är det inte långt kvar så gör en sista slutspurt så kan ni slappna av sen i sommar. (förutom ni som precis som jag ska jobba större delen av sommaren) Fast ni ska ju såklart också göra en sista slutspurt då! :)
hörs sen.




FAN I HELVETES JÄKLA SKIT!!

Nu missade jag det där jävla nationella provet i svB igen?! jag har ju som sagt studiedag idag och då har jag tydligen fått mejl på min skolmejl om detta, men vem går in på den då när man är ledig?! Jag hade väl inte i baktanken att joo, men undra om de inte lägger in nationella provet idag då vi har studiedag? hmm..
NEJ, det har man inte menmen.. fårväl ha det som en rest upp till 3:an då!
ÅÅÅH vad sur jag blir när sådant här händer? så typikst att det händer mig.
Där försvann ju mitt glada humör idag iaf...

PISS SKIT RÅTTA!!
:(




GODMORGON!

Åh vilket fantastiskt väder det är idag, eller iaf nu. Imorse regnade det hörde jag systeryster skrika till broder över halva huset och sen PANG! smällde hon igen dörren och gick till skolan. DÄr vaknade jag första gången. Sen vaknade jag runt 10 min senare av att Mikkiz skickar ett godmorgon sms, men sen somnade jag om igen och sov en timme och nu sitter jag här med dator på en stol på balkongen och äter frukost.

vilken härlig dag, lalala lalalalala.

Synd bara att dagen ska ägnas åt plugg, fast det lär jag ju göra ute i solen iaf! :)

Ha en skön förmiddag alla nu!









I give up!

Har fortfarande inte satt mig vid skoldatorn så nu skiter jag i det. Såg att lillebror kollat på fullpackat i min dator så det blir att klicka igång den och se på tills jag somnar sött.

Ha en bra morgon alla som ska upp till skolan imorn!
För jag lär ju inte vara vaken så att jag kan ge er ett uppmuntrande inlägg innan ni far iväg med bussar,bilar och cyklar:)


hoppas den är kul?! :)




Har faktiskt..

.. Varit hemma en lång stund nu, men bara inte orkat skriva blogg.
Har kollat alla mina älskade serier som är denna tisdagskväll, som jag i vanliga fall ber mormor att spela in för att jag orkar inte upp dagen efter om jag skulle stannat uppe såhär länge när det är skola dagen efter. Vilket det inte är imorgon!:) Superglad för det är jag såklart, fast mindre glad över att jag har massa med uppgifter som ska in + att vi ska ha ett prov i arkeologi nästa vecka, jag menar smart ev er att lägga det nu på slutet då man inte ens orkar göra det man ska på lektionerna då man är så skoltrött. Bara att bita ihop och börja göra uppgifterna för att sedan gå ut med någorlunda betyg i tvåan. Kommer säkerligen bli besviken iår med då de inte är tillräckligt höga. Jag vet jag har höga krav, fast det lönar sig ibland. Men bara ibland.
Ikväll ska jag jobba lite tänkte jag... får se vad jag gör. Tänkte börja med arkeologi frågorna till provet men när jag öppnade den filen skrek kropp och hjärna NEEEJ! så det får väl bli att jag gör på min muntliga presentation om författaren Vilhelm Moberg.
Tänkte iaf lägga in en bild om hur det ser ut just nu i min säng..

privata datorn till vänster och skoldatorn till höger. + en lampa så att jag ser tangenterna:)

Detta är dagens kvällsoutfit.

lika härligt och slappt som vanligt.

Men nu ska jag försöka få lite plugg gjort.
Sov sött mina kära läsare!




nu drar vi

Nu ska jag och systeryster åka in till stan. Hon ska på dans lektion och jag ska bara strosa runt på stan i en timme eller nått.
Syns senare:)




alltid lika svårt..

.. att resa sig upp och lämna den bekväma soffan. Å nu när familjen annorlunda började kommer jag ju aldrig komma härifrån. Kom just på att jag måste laga lunch/middag till mig och Mi innan vå åker in till stan, ujuj vad mycket det blev nu. Gillar inte stress, inte min vän. Även om jag stressar 75% av min vakna tid. När jag ledig stressar jag som mest, för då ska jag hinna med så mycket som jag annars inte hinner.
jaja nu måste jag sätta igång med något iaf.

Ha en skön dag!




Hemma igen.

Som ni alla vet har jag inget internet under den tiden då jag bor hos m&m, men nu är jag hemma och kommer troligen att stanna här resten av veckan. Är ledig idag och imorn,på torsdag har jag 1 lektion och på fredag kommer jag också även bara att ha en lektion eftersom att jag stukat en tå (så jäkla klantig. Och gissa om det var pinsamt att berätta hur jag gjorde för att skada tån. usch vilken smärta alltså! )och inte kan vara med på paintbolen stavning?
Idag skulle egentligen vara min pluggdag men har inte kommit igång än och om två timmar slutar syster och då blir det in till stan med henne eftersom att hon har dans. Sen får vi se vad som händer.
Men nu borde jag egentligen gå in i duschen och fixa mig iordning till sen, vill ju inte se ut som en lodis, vilket jag säkerligen gjorde när jag var ut med hundarna förut xD haha.
Vi hörs senare.
Då hoppas jag även att min skrivarglöd har kommit igång så att ni får något nytt och roligt att läsa.
:)




Är inte..

... hemma
Eller jo just nu är jag hemma en snabbis, då Mi fyller 11 år och sedan så skulle jag lämna Eriks present eftersom att jag lyckades glömma den förra veckan i stan. Fast verkar inte som att det blir att lämna den idag heller. Kommer antagligen att ta buss ifrån Forshaga 19.05 eller 19.25 har inte bestämt mig än. Mer bloggning kommer att bli av när jag kommer hem till helgen antagligen, eller nått sånt. Veckans planer är inte många mer än att jag ska göra lite skoluppgifter, förbättra lite uppgifter och sådant. Så ska jag självklart spendera massor med tid med Mikkiz. Tänkte också höra med Malin om hon har tid en dag i veckan. Får se hur det hela ter sig. Nu blir det att lägga in lite bilder på Mi idag och lite annat. Får se om jag lägger in några här eller om jag väntar med det.

Sköt om er!
:)




John Blund..

... kom till mig ganska tidigt idag, vilket jag behöver så därför blir det att lägga sig ner i sängen och läsa ur boken som jag läser nu Ur vulkanens mun. För att finna ro och lugna ner mig lite och ta in dagens upplevelser och tankar.

Sov sött mina kära vänner.




:)

Var ju ett tag sedan jag la in lite trevliga bilder så tänkte lägga in lite bilder från helgen och idag, inte så många men några.



Måns knäppiskatten gick in i kattburen så då var jag snabb och stängde till den och ja han försökte butta upp den.. med ansiktet xd inte den smidigaste/smartaste katten.


Tro aldrig på jorden att du kommer att behöva känna dig ensam hemma hos oss, för här kommer alla djuren till dig så fort du sjunker ner på golvet eller någonannanstans. Här är Tayzon och Måns med när jag skulle försöka ta en bild på lördagens outfit.


Folk brukar kommentera mina knepiga sovställningar, men denna katt vinner lätt i konstiga sovställningar! HAHA!


Avslutar med en bild på dagens outfit.
Sommrigt sött i dagens halv gråa väder.
Nu ska jag läsa de sista opponeringarna och kommentera dem och sedan blir det att fixa varma mackor till kvällens avsnitt av Ugly Betty. För säkerhets skull har jag ringt till mormor så hon spelar in kvällens alla serier på 5:an ifall att john blund skulle få för sig att attackera mig tidigt idag. :)

Ha en skön tisdagkväll hörrni!




Ovanligt trött..

Idag har varit en riktigt seg dag, kännt mig allmänt trött. Tröttare blir man när andra personer har så mycket överenergi och springer runt och låter som en 3åring. Pinsamt. Fast den personen kan ju inte rå för det, är man överpigg så är man, men finns ju trots allt gränser. Jaja nu ska jag inte vara så gnällig och tråkig. Idag kommer att bli en riktigt lugn dag/kväll, skulle egentligen kunna gå och lägga mig och sova nu men det är ju lite för tidigt. Så istället får det bli att fortsätta jobba med opponeringarna som jag ska ha gjort till imorgon och även läsa på den där Quindynastin och Kinas första kung Qin Shi Huangdi? eller nått sånt hette han.
Hoppas på att morgondagen blir mycket bättre! :)

Peace Out!


p.s. 5dagar kvar tills bv kommer hem!♥
Me miss You!♥
;D




Du kommer att komma långt med de där...

... Tänderna.
Ja precis så var det min tandläkare sa till mig idag när jag var där:) Glad blev jag såklart fast jag tror inte att mina tänder har sådan stor inverkan på om jag kommer lyckas med mina framtidsplaner eller ej.
Idag har varit precis som alla andra måndagar, soft. Lillasyster sov hos mig inatt så det blev lite sent då vi flamsade oss i vår övertrötthet, men vi klarade oss upp imorse och jag gick till tandläkaren och sen efter det tog jag bussen in till Karlstad och till m&m där jag åt lite varma mackor och prata med mormor innan jag gick iväg till skolan för att göra ett psykologiprov och sedan hem igen. Provet gick väl helt okej, är lite sur på mig själv för att jag inte engagerade mig mer i förbredningen.. Men sånt är livet. Nu ska jag sätta mig och läsa några arbeten utav några ifrån historia gruppen så att jag iaf gör ett bra arbete ifrån mig på opponeringen på onsdag.



                                              Ett stort grattis till Erik som idag blir 18år! ♥
                                                                                 &
                                                       som dessutom klarade körkortet!

 
Har ju tyvärr ingen nytagen bild på pöjken så det får komma in en annan dag då jag tagit en:)

     p.s. nu är det bara 6 dagar kvar tills bv kommer hem! :D♥

                                                                                             HADE!
                                                                                                 ♥


Duktig...

... Känner jag mig måste jag säga. Har nu läst på ganska mycket. Det enda jag ska göra är ju att se till att kunna så mycket som möjligt om alla de olika perspektivens grunder för att sedan kunna utveckla dem för att kunna få högre betyg. Har hunnit med väldigt mycket idag, har städat rummet, fikat med mormor och morfar + att vi åkte ner till Petrus och köpte glass. Sedan blev det hem, tända grillen och sedan blev det grillat till middag. Såklart så har jag även hunnit med en hel del läsning. Ska alldeles strax gå in i duschen, stinker eld och rök känner jag. Sedan blir det att läsa ännu mer. Nej det blev visst ändrade planer, duschen får vänta en stund för nu ska jag följa med ut med hundarna sedan blir det dusch och sedan ännu mer läsning till provet.

Ha det gött!




En strålande morgon.

Idag skiner solen precis som den gjorde igår morse, bara hoppas på att den håller sig framme resten av dagen idag. Så kan jag kanske få sätta mig ute och läsa på till provet. För idag är det som sagt pluggdag. Fast först kör vi lite frukost, som dagen till ära får bli varma mackor med smör,skinka,tomat och massa ost som sen smälter mmmh.. jag blir hungrig av att bara tänka på det, heh.

Hörs senare mina kära vänner.




hmm..

.. vart kan min motivation gömt sig? har inte hittat det än?! det är en jäkel på kurragömma kan jag lova er!
Nej men ärligt nu, jag vill verkligen inte plugga jag är så sliten fast jag inte gör ett skit. Har en huvudvärk som fan inte släpper och jag vägrar inse att det skulle vara mer än en vanlig huvudvärk.. kan tänka mig att det är en jäkla migrän som jag fått idag:( inte kul. Mindre kul är det också att jag saknar min BV! hon kommer inte hem förens nästa söndag! Kan lova er alla att jag kommer att stå där på söndag och vänta hem henne och jag kommer slänga mig över henne. Trodde inte att det skulle vara såhär svårt utan henne i 16 dagar. Det är nu man märker hur nära vi egentligen är dag ut och dag in utan att vi tänker på det.. vi har kontakt varenda dag näst intill och träffas flera dagar i veckan även om det inte är några längre stunder. Saknaden av att bara hänga är större än jag väntat mig. För att inte tala om våra klia på armen och ryggen? herregud vi kommer att ha spagetti armar om vi ska ta igen alla dessa dagar på en kväll med massage, haha. Men det som är lite mer kul är att vi har sms:at idag eftersom att det är billigare nu när hon är i France, men jag ska ta och ringa henne en dag nu snart igen:) jag har ju massor av pengar att ringa upp men frågan är om ddet kostar mer för henne än för mig? har ingen aning om hur sånt fungerar, får kolla med mamma imorgon.
Nu ska jag lägga mig och läsa texterna till provet på måndag och så kör vi råplugg imorn, och då menar jag det verkligen! :)

Godnatt.


Saknar dig massor!♥




It dosen´t feel ok..

Usch, har ju haft visning på huset idag... och då får ju inte vi vara hemma, så vi åkte hem till M&M och fikade med alla djur som vi har här hemma. Men det känns så obehagligt att inte veta vilka som har varit i mitt rum, helt främmande människor har varit i mitt rum och tittat och säkerligen tagit på väggarna osv. usch känns jättejobbigt. Jo jag är lite knepig, ingen nyhet. Men jag vet att jag inte kan vara ensam på denna jorden om att tycka så.
Men nu ska jag leta reda på min motivation till att plugga på mitt psykologiprov på måndag, vet att jag har lagt det någonstans, men vart?



Usch...massa bacilusker, precis som mitt rum är fyllt av nu. Inte bara mina utan även andras, främmande, okända personer.

Nu blir det att öppna fönstret och vädra ut "alla andra" ifrån rummet medans jag letar efter motivationen.

Hade!




Retro

Hittade en ganska så snabbt idag, den duger tills jag ändrar till en sommar design.
 Nu blir det upp och borsta tänder och försöka snygga till mig lite, så jag inte kommer hem till M&M och ser totalt slutkörd ut. Jag som inte ens var ute igår liksom? jag har ändå en huvudvärk till tusen.. kan bero lite på att jag blev tacklad på rugbyn igår på idrotten och drog i bakhuvudet. Surprise ha? No not at all! Och att jag dessutom har suttit vid datorn i två dagar nu utan glasögon? hmm.. inte bra!
 Ska även ta mig någon huvudvärkstablett om det finns något sådant i detta hus? eller om de har städat bort dem med?

Ha en skön dag allihopa!




Leker lite...

Har inget viktigt för mig just nu så ska förnya bloggen lite tänkte jag!
Ni får stå ut med lite rörigheter så länge.
:D




Dagen efter..

Idag är det dagen efter den mest olycksdrabbade av kvällar för ungdomar och äldre unga. De flesta av ungdomar dricker sig fulla för första gången, de förlorar oskulden, de blir våldtagna, nedslagna eller något liknande. Allt detta p.g.a. alkoholen. Jag ställer mig samma fråga om och om igen Är det verkligen värt det?
Tycker ni unga tjejer att det verkligen är värt att dricka sig så full att ni tappar kontrollen, ni har ingen som helst chans att säga nej eller göra något motstånd i detta tillstånd. Kankse gör ni allt för att passa in, allt för att bli kvällens populäraste/snyggaste/hetaste och ja gud vet allt. Kanske faller ni för kompis trycket?
Jag vet av egen erfarenhet att det känns ganska härligt när den första alkoholen är svald, kroppen blir varm, du känner dig lugn, du blir glad. Men 3 cider/öl senare är det kanske inte så kul längre. Du känner hur du tappar fotfästet, du känner inte kroppen längre, du börjar må illa, känner dig trött och deppigheten kommer sakta krypandes upp i kroppen och där! just precis där! tappar du kontrollen över dig själv. Förståndet det tappade du för länge sen och vet inte ett dugg om rätt och fel längre. Det är i just detta tillstånd som de flesta killar hamnar i trubbel, det som började med skojbråk och lite knuffar hit och dit har nu gått över till allvar. Det slutar oftast med att en utav dem kanske fler om det är gäng det handlar om ligger nere på marken, helt medvetslösa kanske och blöder ifrån näsa och mun, inre blödningar finns där också men de syns inte. Kroppen värker efter sparkar och slag. Kanske känner du inte ens smärtan för du är så alkohol påverkad. När du dagen efter vaknar upp på sjukhuset med din mamma och pappa sittandes helt skärrade av oro, tårar och skuldkänslor för att de inte gjorde något, vilket de inte kunnat gjort i vilket fall som helst. Tänk dig att  sedan titta dem i ögonen för att tala om vad som hände, om du ens kommer ihåg något av det. Kommer inte du ihåg det så kanske en annan kille som du slog till under kvällen gör det? Eller så kanske din flickvän kommer ihåg hur hon försökte få dig att gå därifrån innan det gick för långt men du bara knuffade undan henne  och sa åt henne att inte lägga sig i detta.
När du ligger där dagen efter känner du otrolig skuld och ångrar allt och vill bara kunna vrida tillbaka tiden och göra det hela ogjort.
Men det är lätt att vara efterklok, visst är det?

Allt detta sker helt i onödan, allt på grund av okunskap om vad alkoholen gör med dig. De flesta unga tror att alkoholen gör dem glad och lycklig, de kan för en stund glömma det jobbiga i livet. Men tro mig när jag säger att alkohol löser inga problem, den skapar bara nya. 

 Kanske borde man införa obligatoriksa föreläsningar för ungdomar i årskurs 7-9 i hela Sverige, berätta vad alkoholen gör med dig i längden, folk som varit med om hemska saker kommer och berättar om vad som hände och hur chanslös man faktiskt är om man har för mycket alkohol i kroppen. För att inte ens tala om vilka skador du ger kroppen invärtes. Man kanske inte kan förhindra att varje ung person avstår alkoholen tills den dagen då fyllt 18 eller längre, men  förhoppningsvis ge dem alla en tankeställare.

Till sist vill jag bara säga till alla er som var ute igår och drack..

Var det verkligen värt det?

Ta hand om er. Ni har bara ett liv, var rädd om det!




(Bild från google)






Namn: Ditt namn
Bor: Vart du bor
Ålder: Din ålder

Övrigt: Valfritt text, t ex dina intressen eller om din blogg.




RSS 2.0