Dagen efter..

Idag är det dagen efter den mest olycksdrabbade av kvällar för ungdomar och äldre unga. De flesta av ungdomar dricker sig fulla för första gången, de förlorar oskulden, de blir våldtagna, nedslagna eller något liknande. Allt detta p.g.a. alkoholen. Jag ställer mig samma fråga om och om igen Är det verkligen värt det?
Tycker ni unga tjejer att det verkligen är värt att dricka sig så full att ni tappar kontrollen, ni har ingen som helst chans att säga nej eller göra något motstånd i detta tillstånd. Kankse gör ni allt för att passa in, allt för att bli kvällens populäraste/snyggaste/hetaste och ja gud vet allt. Kanske faller ni för kompis trycket?
Jag vet av egen erfarenhet att det känns ganska härligt när den första alkoholen är svald, kroppen blir varm, du känner dig lugn, du blir glad. Men 3 cider/öl senare är det kanske inte så kul längre. Du känner hur du tappar fotfästet, du känner inte kroppen längre, du börjar må illa, känner dig trött och deppigheten kommer sakta krypandes upp i kroppen och där! just precis där! tappar du kontrollen över dig själv. Förståndet det tappade du för länge sen och vet inte ett dugg om rätt och fel längre. Det är i just detta tillstånd som de flesta killar hamnar i trubbel, det som började med skojbråk och lite knuffar hit och dit har nu gått över till allvar. Det slutar oftast med att en utav dem kanske fler om det är gäng det handlar om ligger nere på marken, helt medvetslösa kanske och blöder ifrån näsa och mun, inre blödningar finns där också men de syns inte. Kroppen värker efter sparkar och slag. Kanske känner du inte ens smärtan för du är så alkohol påverkad. När du dagen efter vaknar upp på sjukhuset med din mamma och pappa sittandes helt skärrade av oro, tårar och skuldkänslor för att de inte gjorde något, vilket de inte kunnat gjort i vilket fall som helst. Tänk dig att  sedan titta dem i ögonen för att tala om vad som hände, om du ens kommer ihåg något av det. Kommer inte du ihåg det så kanske en annan kille som du slog till under kvällen gör det? Eller så kanske din flickvän kommer ihåg hur hon försökte få dig att gå därifrån innan det gick för långt men du bara knuffade undan henne  och sa åt henne att inte lägga sig i detta.
När du ligger där dagen efter känner du otrolig skuld och ångrar allt och vill bara kunna vrida tillbaka tiden och göra det hela ogjort.
Men det är lätt att vara efterklok, visst är det?

Allt detta sker helt i onödan, allt på grund av okunskap om vad alkoholen gör med dig. De flesta unga tror att alkoholen gör dem glad och lycklig, de kan för en stund glömma det jobbiga i livet. Men tro mig när jag säger att alkohol löser inga problem, den skapar bara nya. 

 Kanske borde man införa obligatoriksa föreläsningar för ungdomar i årskurs 7-9 i hela Sverige, berätta vad alkoholen gör med dig i längden, folk som varit med om hemska saker kommer och berättar om vad som hände och hur chanslös man faktiskt är om man har för mycket alkohol i kroppen. För att inte ens tala om vilka skador du ger kroppen invärtes. Man kanske inte kan förhindra att varje ung person avstår alkoholen tills den dagen då fyllt 18 eller längre, men  förhoppningsvis ge dem alla en tankeställare.

Till sist vill jag bara säga till alla er som var ute igår och drack..

Var det verkligen värt det?

Ta hand om er. Ni har bara ett liv, var rädd om det!




(Bild från google)






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Ditt namn
Bor: Vart du bor
Ålder: Din ålder

Övrigt: Valfritt text, t ex dina intressen eller om din blogg.




RSS 2.0